Det er ikke så meget jeg kan gøre i den nye have her i efteråret, andet end at drømme og vente på at 2018 kommer og viser mig hvad der bor i haven.

Men noget som jeg kan gøre er at få gang i komposten, så jeg allerede fra første sæson kan komme i gang med jordforbedringen.

I havens bagerste hjørne ligger et gammelt kompost-område, som de tidligere ejere har brugt i ny og næ. Området skal ryddes og nye kompostbeholdere skal op. I sidste weekend gik jeg i gang, og nåede at få siet omkring halvdelen af materialet. Resultatet efter 3 timer blev omkring 400 liter fin fin kompost, der nu er lagret i to regnvandsbeholdere (man føler sig lidt tosset når man sådan borer huller i bunden i to nyindkøbte tønder, men sådan er det jo).

Det frasortede materiale, der mest bestod af tykkere grene, sten og rødder er kørt på genbrugspladsen, og nu kan jeg gå i gang med at få det nye ‘komposteringsanlæg’ etableret i løbet af vinteren. En lukket beholder er anskaffet og i brug til køkkenaffaldet, og jeg vil tro at jeg laver de åbne kompostbeholdere med trådnet på samme måde som dem jeg havde i den gamle have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.