Efter lange overvejelser gennem vinteren om placering, størrelse og form, fik jeg i midten af marts bestilt et Venus 7500 drivhus, grønlakeret, i Bilka. Det blev leveret kort før påske, og med et par fridage inden, og effektiv udnyttelse af helligdagene, står drivhuset nu klart.

Færdig! Drivhuset er samlet, jorden forberedt, Dahlia sat i potter, og solen har kraft nok til vinduerne åbner sig.

Størrelse.
Mit første drivhus på den gamle adresse var på ca. 8m2, og da en storm i 2014 rev det væk blev det næste et lille et på blot 5m2. Vi vidste at vi ville flytte inden for et par år, så investeringen skulle holdes ned, men helt undvære et drivhus ville jeg ikke.

Der er målt op og de første spadestik er lavet. Som det første skal græslaget fjernes.

Kravet til mit nye drivhus er, at det skal være stort nok til tomater, agurk og chiliplanter i forskellige sorter, og stort nok til fremdrivning af frøplanter og stiklinger til haven. Samtidig skal det dog ikke være større end at det kan indgå i havens indretning uden at dominere for voldsomt. Jeg har valgt et Venus 7500, på 7,5m2, og i en smal, aflang form, 3 glassektioner i bredden, 6 sektioner i længden.

Klar til at få soklen på plads.
Soklen samlet og i det ønskede plan.
Ufrivillig pause indlagt i arbejdet.

Placering.
Her er der brugt mange tanker, overvejelser, optegninger og opmålinger gennem vinteren. Det skal ikke stå for meget i skygge, men heller ikke indtage en for central rolle. Orienteringen skal helst være nord /syd. Valget er faldet på en placering i baghavens nordvestlige del, lidt forskudt fra skuret, og lidt trukket mod nord så skyggen fra det gamle æbletræ ikke får for stor betydning.

Tid til rejsegilde. Nu mangler dør, vinduer, og alle der skal sættes uanede længder af gummilister på alle kanter hvor glassene skal hvile.
Tadaa! Nu skal det indvendige arbejde i gang.
Arbejdet færdigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.