I et lille område af græsplænen som tidligere har været i skygge fra en gammel birk står en håndfuld Balkan-anemoner (Anemone blanda). Smukke blå blomster, som bare bor et forkert sted nu, og som skal et andet sted hen hvis de skal kunne udfolde sig.

Så idag blev de forsigtigt taget op og sat i potter. De kommer nu til at bo i skyggen i bunden af haven, hvor de vil få lov at visne ned. Når de så til næste forår forhåbentlig går i vækst igen regner jeg med at de skal plantes ud under æble- og blommetræet.

Egentlig burde jeg have ventet til de var visnet ned og knoldene havde fået samlet mere næring til sig, men jeg er bange for ikke at kunne finde dem igen når græsset tager fat. Jeg har ladet ca. halvdelen stå, så der er et forsøg igen næste år hvis operationen mislykkes.

Og hvorfor så ikke bare plante dem ud med det samme? Det kunne jeg osgå godt, men det nye sted findes måske ikke endnu. Alle bedene er ‘under observation’ i denne sæson, da det jo er mit første år her. Jeg ved endnu ikke hvad der kommer op hvor, og hvilke bede der er i balance/ubalance. Hvis muligt lader jeg tingene stå hvor de står til at starte med, og kun det der åbenlyst er fejlplaceret bliver flyttet. Som anemonerne her.

Balkan-anemone i græsplænen midt i april.
En af planterne, med den lille knold nederst.
Pottet og klar til at komme i pleje i et års tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.