Der går ikke en dag uden at jeg finder noget nyt i haven for tiden. Noget er nok bevidste udplantninger fra de tidligere ejere, men meget er også resultatet af dels en gammel have, dels de tidligere ejere der ikke ser ud til at have gjort meget ved haven de 10 år de har haft den.

Aurora-han på Løgkarse. DERFOR skal de vilde planter prioriteres i haven.

Så nu har jeg glæden af det som mange vil kalde ukrudt, men som jeg glæder mig over som velkomne beboere i haven, i hvert fald for langt langt de fleste. Zonen ‘Vilde planter og ubudne gæster’ vokser, med det nyeste medlem en sindsyg flot gul valmuesøster som jeg fandt i et delvist tilgroet bed i forhaven og mellem overgroede fliser.

Nogle af planterne vil jeg blive nødt til at tage en slåskamp med og begrænse. Det gælder nok mest Svaleurt og Stinkende Storkenæb der viser sig i mængder i næsten samtlige bede. Og selv om jeg holder meget af mælkebøtter som får lov til at være i fred for det meste, så kan jeg se at de absolut ikke har været holdt nede i meget lang tid. Så jeg vil nok snart kravle en tur rundt i haven og decimere dem.

Gul Valmuesøster.

Zonen med ‘de vilde’ indeholder netop nu:

Almindelig tusindfryd, Bellis perennis
Burresnerre, Galium aparine
Dansk Arum, Arum alpinum ssp. danicum
Gul Lærkespore, Pseudofumaria lutea
Gyldenris, Solidago virgaurea
Have-Guldnælde, Lamium galeobdolon ssp. argentatum
Hulrodet Lærkespore, Corydalas cava
Kost-Fuglemælk, Ornithogalum angustifolium
Løgkarse, Alliaria petiolata
Snerle (ved endnu ikke hvilken)
Stinkende Storkenæb, Geranium robertianum
Stor Konval, Polygonatum multiflorum
Stor Nælde, Urtica dioica ssp. dioica (denne har jeg dog selv importeret fra mine forældres have)
Svaleurt, Chelidonium majus
Valmuesøster, Meconopsis cambrica

Og så alle de andre som mælkebøtte og skvalderkål som ikke lige er kommet med endnu.

Almindelig Tusindfryd.
Gul Lærkespore.
Kost-Fuglemælk.
Have-Guldnælde.
Stor Konval.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.