Komposthjørnet har det sidste års tid bestået af 2 trådbeholdere fra Harald Nyborg. Det har fungeret nogenlunde, men de har dels ikke været store nok, dels været for åbne til at sætte en ordentlig kompostering i gang.

Indgangen til komposthjørnet, eller ‘materielgården’.

Nu er der indkøbt 8 pallerammer i 120x80cm, som er monteret som 2 kompostkasser, hver ca. 80cm høje. Den ene bruges til opsamling, og når der er ved at være fyldt sættes komposterigen i gang i den anden beholder. Her blandes den opsamlede kompost med det halvt omsatte køkkenaffald fra den lukkede beholder.

Jo mere findelt materialet er, jo hurtigere kompostering kan der opnåes. Især lidt tykkere grene ender ofte med at skulle sies væk fra kompostmaterielet inden det kan bruges. Inspireret af Jens Juhl har jeg konstrueret en grenklipper som er monteret på opsamlingsbeholderen. Klipperen er lavet med bladene fra en gammel hækkesaks, et par møtrikker og bolte indkøbt i Bauhaus, og et stykke træ til håndtag. Jens Juhl brugte vist en gammel brødskærer, og jeg havde da også fået fruen til at finde en på et lommemarked. Men jeg nænnede simpelthen ikke at ofre en meget flot gammel Raadvad-skærer til formålet.

Manuel kompostkværn

De to trådbeholdere bliver nu istedet brugt til opbevaring af blade til formuldning. Igen, de er for åbne, så et af de næste projekter i kompost-hjørnet bliver en ny løsning til bladkomposten.

Bladkompost. 2017 til højre, 2018 til venstre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.