Jeg har fået købt mig et ordentligt makro-objektiv til kameraet og kan nu fornøje mig med at gå endnu tættere på haven.

Kamerataskens indhold er blevet udvidet med et Nikon AF-S Micro Nikkor 85mm F/3.5 ED objektiv, købt brugt hos Foto-C i København. Det er ikke det dyreste, og ikke det bedste, makro-objektiv, men det får mig videre ned i detaljen. Måske senere vil jeg opgradere til Nikons 105mm objektiv, der kvalitetsmæssigt langt overgår 85mm’eren, men som også koster noget der ligner 3 gange så meget.

Det gemmer sig en utrolig detaljerigdom som først viser sig når man smider sig på jorden og zoomer ind. Her er lidt billeder fra forårsmånederne, med en god vægt på de vilde planter hvis ofte uanselige blomster gemmer en fantastisk oplevelse.

Balkan-Anemone. Flyttet fra græsplænen sidste sommer til overvintring i potter, og nu placeret under et af æbletræerne.
Rosmarin. Jeg har egentlig aldrig rigtigt set den. Jo, som plante, men ikke som blomst.
Rød tvetand – Lamium purpureum
Daglilje. Liggende på maven, med de sprøde toppe af dagliljer i fokus og græsplænen som baggrund.
Martsviol. Noget drilske at fotografere, da ethvert lille pust får dem til at nikke.
Silkepæon. Billede fra starten af april med silkepæoner der lige er skudt gennem jordlaget og skal til at sætte væksten rigtigt i gang.
Forår! Narcissus Fortissimo. Lidt et snydebillede da det er en buket fruen købte i Netto, og ikke ‘levende’ fra haven. De står på huskesedlen til efterårets indkøb af løg.
Bellis.
Gæst ved drikketruget. Det er ikke kun fuglene der skal indtage væske. Jeg har placeret småsten i den ene ende af fuglebadet, så insekterne også kan komme til.
Det er ikke årets bedste blomstring på havens rhododendron (rhododendri i flertal?), så man må nyde den der er.
Vores Clematis Freda der slynger sig om rækværket ved terrassen. Helt utrolig blomstring i år, begyndt 2 uger tidligere end sidste år, og fortsat i fuld flor her 3–4 uger senere.
Endnu en Rhododendron.
Bellis i modlys.
Bølgekronet storkenæb
Løgkarsen er en af de planter der ikke gør meget ud af sig set fra afstand. Insekterne elsker den, og går man tæt på kan man kun være enig. Sammen med svaleurt får løgkarsen lov til at boltre sig en del steder i haven.
Svaleurt i knob.
Form, funktion og elegance.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.