Slutningen af oktober er det perfekte tidspunkt at hente stauder hjem fra plantecentrene. Som efteråret nærmer sig vinter skal der ryddes ud på hylderne rundt omkring i plantecentrene, og samtidig står stauderne og ser triste ud. Blomstringen er for mange overstået, bladvæksten er gået i stå, og planterne forbereder sig på vinterens dvale.

Men de er ikke ringere af den grund, så har man ideer til nye planter i haven er det en gylden chance. Man skal vide hvad man går efter, for planterne gør ikke megen væsen af sig nu.

Jeg har været forbi Grønne Hjem i Valby, og Køgevejens Planteskole, begge steder med halv pris på stauder, og et ganske fint udvalg.

Med hjem i kurven kom, til en samlet pris på lige omkring 100 kr:

  • Høstfloks, Phlox paniculata ‘Europa’
  • Staudelathyrus, Latyrus latifolius ‘Pink Pearl’
  • Daglilje, Hemerocallis hybrid ‘Strawberry Candy’
  • Pudeasters, Aster dum. ‘Professor A. Kippenberg’
  • Akeleje, Aquilegia ‘Blue Barlow’
  • Lupin, Lupinus polyphyllus ‘Mein Schloss’

Floksen er kommet til at bo under blommetræet, staudelathyrus i beddet syd for karnappen (skal have et espalier når den gror til), dagliljen ved siden af trappen op til terrassen, Pudeasters på det sydvestlige hjørne af beddet ved terrassen, akelejen i havens sydlige ende, i halvskygge sammen med bregnerne, og lupinen passer i farvespillet i bærbeddets sydkant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.