Drivhuset

Jeg byggede mit første drivhus i 2005, af 2 stk 4,6m2 huse sat sammen parallelt. I bunden blev der lagt fliser og granitskærver, og dyrkningen foregik i plantesække, potter og krukker.

I 2012 har fjernede jeg en del af fliserne for at dyrke de større planter direkte i jorden, da det vil give planterne langt bedre betingelser på sigt, og at jeg nemmere kan styre fugt og næring.

Orkanen i efteråret ’13 flåde mit drivhus op med rode, så drivhus-zonen var i standby i 2014 (hvor året gik med at samle glassplinter sammen rundt om i haven). De fleste planter der stod til overvintring overlevede ikke vinteren ’13-’14.

I april 2014 fik jeg så endelig drivhus igen. Placeret samme sted som det gamle, men nu i en mindre udgave. Kun 5m2, men det er (meget) bedre end ingenting…

Og så, i 2017 fraflyttede vi haven på Wibrandtsvej, og er kommet til min nye have på Funkiavej. Vinteren blev brugt på drømme og planlægning, og påsken ’18 på at samle det nye drivhus (et Venus 7500 i grøn).


Krukkehaven

Inspireret en del af Claus Dalby er jeg begyndt at lege med krukker som en del af havens interiør, både med prydplanter og nytteplanter. Fra efteråret 2016 blev krukkehaven også hjem for de planter og stiklinger jeg ville have med, da vi i 2017 rykkede videre til et nyt hus og en større have. En del af disse planter får lov til at blive i krukker til vi har lært haven at kende.


Krydderurtehaven

Krydderurtehaven er ikke en egentlig fysisk zone, men er en række planter fordelt rundt om i haven.


Køkkenhaven

Køkkenhaven er i standby i 2018/2019, hvor vækstsæsonerne skal bruges på at lære haven og dens planter at kender. Etableres igen fra efteråret.


Sommerblomster

Rundt om i haven bliver der fyldt op med sommerblomster, når jeg ellers husker at få sået dem.


Stauder og løgblomster

Rundt om i havens bede står de forskellige stauder, knold- og løgblomster som jeg har fornøjet mig med igennem en del år. Efterhånden som fokus går mod en grad af selvforsyning bliver denne del dog indskrænket en del.


Træer og buskeVilde planter og ubudne gæster

Rundt om i haven dukker der planter op, som ikke er inviteret. Man kunne kalde det ukrudt, men man kunne også se det som en gave. Jeg har sat mig for at kortlægge og observere de forskellige planter der dukker op. Nogle får lov til at blive, og nogle skal bare holdes nede.


Vuggestuen

Vuggestuen er en virtuel zone bestående dels af drivhuset i foråret, området på sydsiden af haven i skygge fra birketræ og buske midt på dagen. Her har jeg stiklinger og frøbakker stående, beskyttet indtil de skal videre i deres liv.


Øvrige spiselige planter

Rundt om i havens bede og kanter står der lidt spiseligt.