Blog : alle indlæg

Komposthjørnet renoveres

Komposthjørnet har det sidste års tid bestået af 2 trådbeholdere fra Harald Nyborg. Det har fungeret nogenlunde, men de har dels ikke været store nok, dels været for åbne til at sætte en ordentlig kompostering i gang.

Årets første måneder

Januar og februar er altid lange, men heldigvis har vejret overordnet artet sig. Udenfor er der blevet beskåret æbletræer, og en gammel væltet gran, der i mange år har været stativ for efeu er blevet fjernet fra havens sydøstlige hjørne, mest for at skabe lidt lys i det område.

Helt vildt

Der går ikke en dag uden at jeg finder noget nyt i haven for tiden. Noget er nok bevidste udplantninger fra de tidligere ejere, men meget er også resultatet af dels en gammel have, dels de tidligere ejere der ikke ser ud til at have gjort meget ved haven de 10 år de har haft den.

Operation Balkan-anemone

I et lille område af græsplænen som tidligere har været i skygge fra en gammel birk står en håndfuld Balkan-anemoner (Anemone blanda). Smukke blå blomster, som bare bor et forkert sted nu, og som skal et andet sted hen hvis de skal kunne udfolde sig.

Endelig drivhus!

Efter lange overvejelser gennem vinteren om placering, størrelse og form, fik jeg i midten af marts bestilt et Venus 7500 drivhus, grønlakeret, i Bilka. Det blev leveret kort før påske, og med et par fridage inden, og effektiv udnyttelse af helligdagene, står drivhuset nu klart.

Mens isen falder af bladene

En smuk morgen hvor man kan sidde i haven og høre isen fra nattens isslag falde af de stedsegrønnes blade mens solen langsomt står op. Imens drømmer man om den første rigtige forårsdag, og håber at det snart er ved at være slut med sne og frost.

Birketræet fældes

I toppen af haven, tæt på huset, står et stort gammelt birketræ, som tidligere ejere har maltrakteret på det groveste, ved en meget uskøn afskæring af de to primære stammer, ca. 8 meter oppe. Træet har efterfølgende forgrenet sig, og dækker om sommeren for hele huset, så terrassen er skygget helt, og udsynet til haven er blokeret fra alle sydvendte vinduer.