Blog : Havedagbog

Skjuler til varmepumpen

Varmepumpens eksterne enhed er ikke ligefrem forskønnende for det visuelle indtryk, så et af forårets projekter har været at lave en skjuler til at beskytte enheden mod elementerne og få lade den falde mere ind med boligen visuelt.

Hamilton-inspireret plantereol

Jeg er stærkt inspireret af engelske Geoff Hamilton, der ud over at have været en dygtig formidler af viden om planter og havebrug, også var lidt af en gør-det-selv mand. Han lavede alskens projekter i træ i hans haver, og altid i simple design, der gør sig rigtigt godt ud.

Hvide overraskelser

Det gode vejr har sat mig i gang med at rydde op i bedene foran huset, hvor et par mistrivende rhododendron trænger til pleje. Det har fået mig ned på knæ, og dernede har jeg fået set nærmere på de vintergæk der er i blomst.

Komposthjørnet renoveres

Komposthjørnet har det sidste års tid bestået af 2 trådbeholdere fra Harald Nyborg. Det har fungeret nogenlunde, men de har dels ikke været store nok, dels været for åbne til at sætte en ordentlig kompostering i gang.

Årets første måneder

Januar og februar er altid lange, men heldigvis har vejret overordnet artet sig. Udenfor er der blevet beskåret æbletræer, og en gammel væltet gran, der i mange år har været stativ for efeu er blevet fjernet fra havens sydøstlige hjørne, mest for at skabe lidt lys i det område.

Helt vildt

Der går ikke en dag uden at jeg finder noget nyt i haven for tiden. Noget er nok bevidste udplantninger fra de tidligere ejere, men meget er også resultatet af dels en gammel have, dels de tidligere ejere der ikke ser ud til at have gjort meget ved haven de 10 år de har haft den.

Operation Balkan-anemone

I et lille område af græsplænen som tidligere har været i skygge fra en gammel birk står en håndfuld Balkan-anemoner (Anemone blanda). Smukke blå blomster, som bare bor et forkert sted nu, og som skal et andet sted hen hvis de skal kunne udfolde sig.

Endelig drivhus!

Efter lange overvejelser gennem vinteren om placering, størrelse og form, fik jeg i midten af marts bestilt et Venus 7500 drivhus, grønlakeret, i Bilka. Det blev leveret kort før påske, og med et par fridage inden, og effektiv udnyttelse af helligdagene, står drivhuset nu klart.