Blog : alle indlæg

Glemte løg

I efteråret tog jeg en håndfuld opgravede løg med til sommerhushaven for at få dem sat i jorden der. Her i foråret '24 finder jeg så poserne med løg, glemt i skuret. Nu er de kommet i jorden, helt ureglementeret 3-4 måneder for sent.

Skjuler til varmepumpen

Varmepumpens eksterne enhed er ikke ligefrem forskønnende for det visuelle indtryk, så et af forårets projekter har været at lave en skjuler til at beskytte enheden mod elementerne og få lade den falde mere ind med boligen visuelt.

Hamilton-inspireret plantereol

Jeg er stærkt inspireret af engelske Geoff Hamilton, der ud over at have været en dygtig formidler af viden om planter og havebrug, også var lidt af en gør-det-selv mand. Han lavede alskens projekter i træ i hans haver, og altid i simple design, der gør sig rigtigt godt ud.

De smukkeste blomster

Hvis man googler ‘skvalderkål’ er mange af de første hits af typen ‘sådan slipper du af med..’, ‘bekæmp…’, ‘3 stærke våben mod..’ og så videre. Jeg har Skvalderkål i haven. Ikke overalt, men i områder hvor den får lov at boltre sig.

Hvide overraskelser

Det gode vejr har sat mig i gang med at rydde op i bedene foran huset, hvor et par mistrivende rhododendron trænger til pleje. Det har fået mig ned på knæ, og dernede har jeg fået set nærmere på de vintergæk der er i blomst.

Frøplanter fra Julerose

Rundt om de tre Helleborus niger langs muren ved havens vestside er der dukket et utal af spirer op. Efter en hurtig søgning efter billeder af Helleborus spirer er jeg nogenlunde sikker på at det er det jeg har her. En håndfuld kommer til at blive stående på stedet, så der efterhånden bliver et julerose-tæppe, men der er så mange nye spirer, at jeg gør forsøget med at få dem opdrættet til et nyt værested.