Sommerhus-ejer!

Aldrig i min vildeste fantasi - men 3 uger efter at ideen opstod står vi nu med nøglerne til et sommerhus, og en ny verden har åbnet sig.

Vi er i påsken 2020, i første halvdel af april. Det er forår, og vi står på havnen i Holbæk og venter på færgen, hvor vores datter kommer ind. Vi har lovet at hente hende, der har været på besøg hos en ven på Orø. På havnen hænger en annonce fra en lokal ejendomsmægler, der gerne vil have at man køber sommerhus på Orø.

Corona-nedlukninger, tvivl og usikkerhed præger tiden, men også forår og drømme. Hvad skal vi til sommer? Kommer vi afsted på vores pilgrimsrejse, som har været planlagt i årevis? Hvad er nødplanen?

Vi har aldrig overvejet et sommerhus. Hvorfor binde sig til ét sted, når der er så mange skønne steder rundt omkring. Men vi ser på annoncen, ser på hinanden, og fra det øjeblik er der kun gået 3 uger til vi idag står med nøglerne. Fremvisninger, gennemgang af tilstandsrapporter, samtale med banken om økonomien, købstilbud og kontraktskrivning, alt overstået på 20 dage.

Så nu står vi her, 60 kvadratmeter nyrenoveret sommerhus, på en 1250 kvadratmeter stor grund med mange træer, en kæmpe græsplæne, og en stilhed og ro som man ikke skulle tro at kunne finde så tæt på København. En times kørsel, en kort færgefart, og vi er i drømmeland.

Nu går turen så for alvor i gang, for pludselig har jeg tredoblet det areal jeg kan arbejde med. Det kribler i fingrene.