De smukkeste blomster

Hvis man googler ‘skvalderkål’ er mange af de første hits af typen ‘sådan slipper du af med..’, ‘bekæmp…’, ‘3 stærke våben mod..’ og så videre. Jeg har Skvalderkål i haven. Ikke overalt, men i områder hvor den får lov at boltre sig.

Hvis man googler ‘skvalderkål’ er mange af de første hits af typen ‘sådan slipper du af med..’, ‘bekæmp…’, ‘3 stærke våben mod..’ og så videre.

Jeg har Skvalderkål i haven. Ikke overalt, men i områder hvor den får lov at boltre sig. Og jeg har det med glæde. Jo, der skal bruges lidt energi en gang i mellem på at holde den i de områder jeg vil have den. Og jo, jeg skal tænke mig om når jeg flytter jord og planter fra de områder hvor den befinder sig.

Men, ud over at være et fantastisk bunddække, hvor ikke meget andet får lov til at spire, så har Skvalderkål de fornemste blomster med det smukkeste grønne tæppe under, og det helt uden at jeg skal løfte en finger, eller gøde, eller vande. Nogensinde.

Da vi overtog huset i 2017 var der Skvalderkål i et bed i forhaven, i et område under en ældre Rynkeblad, langs hækken mod vores nabo i vest, og så et større område i den sydlige del af haven, under birketræ og kristtorn. En hovedrengøring af alle bedene blev foretaget i foråret 2018, undtagen i det sydlige under træerne, og nu har jeg bare en kort opfølgning i foråret når resterne skyder. Det er ikke så svært.

Næste gang du ser en Skvalderkål i blomst, så gå tæt på. Helt tæt på.